+31 6 144 828 18 info@detent.nl

Het begon allemaal in 2006 als initiatief van Douwe Egberts: Burendag. Inmiddels is deze dag uitgegroeid tot een landelijk fenomeen waar steeds meer wijken en straten aan meedoen. In 2008 voegde ook het Oranjefonds zich als organisator bij het gezelschap. Alles staat tijdens Burendag in het teken van het vieren en bevorderen van contact tussen buren. Ben je van plan om dit jaar mee te doen aan Burendag 2018 op 22 september? Dan kun je deze vijf tips misschien goed gebruiken bij het organiseren ervan!

Vijf tips voor het vieren van Burendag 2018!

1. Begin de dag met koffie
Uiteraard! Met Douwe Egberts als initiatiefnemer kan een goed bakje koffie in de ochtend uiteraard niet ontbreken. Om de eensgezindheid gelijk vanaf de ochtend in te luiden, kun je vooraf afspreken om samen met je buren taart en/of cake te bakken voor bij de koffie. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een gezellig ontbijt te organiseren waarbij je de taken kunt verdelen met de buren. Heb je te weinig koffiekopjes of heb je geen zin om ze achteraf af te wassen? Je kunt bij ons kopjes met schotel en lepel huren!

2. Vogelhuisje schilderen
Een leuke activiteit om jong en oud in de buurt samen te brengen, is het bouwen en schilderen van vogelhuisjes. De volwassenen kunnen de kale vogelhuisjes van tevoren in elkaar zetten en de kinderen kunnen tijdens de Burendag aan de slag met het versieren ervan. Of draai je het om en laat je de kinderen timmeren en de volwassenen schilderen? Hoe dan ook, de straat zal er aan het eind van de dag een stuk gezelliger uitzien met al die gekleurde vogelhuisjes en de vogels maak je er ook blij mee. Win-win dus! Kom je tafels te kort om alle buren aan kwijt te kunnen? Met onze buffettafel is iedereen verzekerd van een plekje.

3. Organiseer een sportmiddag
Sport en spel horen bij buiten spelen. Je kunt met beperkte middelen al heel wat leuke sporten beoefenen. Zo kun je met een paar flessen met water en een voetbal al flessenvoetbal doen en als iedereen zijn/haar skeelers van zolder haalt, kunt je een skeelerwedstrijd doen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Het is natuurlijk het leukste als jong en oud hieraan kan meedoen. Misschien is het leuk om de kinderen een potje jeu de boules te laten spelen met de ouderen? Of misschien is het leuk om de ouderen een potje te laten tafeltennissen tegen de kids? Hoe dan ook, de beweging zal iedereen goed doen!

4. Eindig de dag met een straatfeest
Wat is er nou leuker dan de Burendag af te sluiten met een straatfeest? Laat jong en oud iets lekkers maken/kopen om ervoor te zorgen dat er genoeg te eten en te drinken is. Heb je een buur die het leuk vindt om met apparatuur aan de slag te zijn? Vraag hem/haar dan om de avond te voorzien van licht en muziek. Ook kun je een playbackshow houden met de hele buurt, succes verzekerd! Om het straatfeest helemaal af te maken kun je bij ons zeker terecht! Denk hierbij aan het huren van een partytent voor als het regent, sfeerverlichting (gekleurd of wit), statafels of een gezellige bartafel met vuur!

5. Straat opruimen/opfleuren
Als je de smaak van de Burendag te pakken hebt, kun je ‘m natuurlijk ook nog een dagje verlengen. Zorg er met de hele buurt voor dat de straat weer aan kant is na de verschillende activiteiten, haal het onkruid tussen de tegels vandaan en zet bloembakken neer. Opgeruimd woont netjes! Uiteraard komen wij alle spullen die je bij ons gehuurd hebt, de volgende dag weer netjes bij je ophalen. Neem contact op als je benieuwd bent naar de mogelijkheden.

Ga jij ook Burendag vieren dit jaar en heb jij nog leuke tips voor anderen? Laat het iedereen weten in een reactie hieronder!