+31 6 144 828 18 info@detent.nl

Een lekkere cocktail… Wie houdt er niet van? Vooral als het buiten wat warmer wordt en de avonden langer. Je hoeft niet altijd naar een fancy cocktailbar te gaan om een lekkere cocktail te drinken, je kunt het namelijk ook prima zelf doen! We hebben vijf recepten gekozen waar wij zelf heel blij van worden en die heel gemakkelijk zelf te maken zijn. Een cocktailshaker is hierbij handig maar zeker niet noodzakelijk. Met roeren kom je ook al een heel eind! Keep calm and have a cocktail…

5 leuke en gemakkelijke cocktailrecepten

Bellini

Een cocktail maken met slechts twee ingredienten? Het kan met de Bellini cocktail! Alles wat je hiervoor nodig hebt zijn gepureerde perzikken (of perziksap) en prosecco. Het enige wat je hoeft te doen is een champagneglas voor 1/3 te vullen met de gepureerde perzikken en er vervolgens prosecco overheen te schenken. Even roeren en je bent al klaar!

Strawberry martini

Als je dan toch al bij de fruitafdeling bent geweest om perzikken in te slaan voor een Bellini cocktail, kun je net zo goed gelijk even een doosje aardbeien meenemen om een Strawberry martini te maken! Het enige wat je naast aardbeien nog nodig hebt is wodka, aardbeiensiroop of -likeur en suiker. Pak een mooi cocktailglas en vul deze met drie gepureerde aardbeien. Voeg vervolgens een theelepel aardbeiensiroop en een theelepel suiker toe en vul de rest aan met Wodka. Even roeren en je bent ready to go!

Sex on the beach

Uiteraard mag deze klassieker niet ontbreken in ons favorietenlijstje. Wat heb je allemaal nodig? Nou, niet zo veel! 30 ml wodka, 30 ml perziklikeur, 70 ml sinaasappelsap en 50 ml cranberrysap. Gooi al deze ingredienten in een shaker of een glas, even goed schudden of roeren en je bent all good to go for some Sex on the beach!

Mojito

De Mojito is de laatste jaren bezig met een ware inhaalslag in cocktailland. Steeds meer mensen weten de heerlijke combinatie van munt, limoen en witte rum te waarderen! En dat is niet zo gek, bij het drinken van een mojito waan je je direct in Cubaanse sferen. Wat heb je precies nodig voor een mojito? Witte rum, bruisend water, een theelepel suiker, ijsklonten, twee limoenschijfjes en verse munt. Gooi vervolgens de limoenschijfjes, twee takjes verse munt en de suiker in een glas en stamp dit flink aan. Daarna vul je het glas met ijs en twee shotglaasjes witte rum. Vul het glas vervolgens aan met het bruisende water en give it a good Cuban shake!

Alcoholvrije Daquiri cocktail

Ook voor de kinderen of de mensen die geen alcohol drinken is er van alles mogelijk in cocktailland! Een goed voorbeeld hiervan is de alcoholvrije variant van de bekende Daquiri cocktail. Bijkomend voordeel: hiermee kun je gelijk de overige aardbeien van je Strawberry martini en het sap van de overgebleven limoen voor gebruiken! Pureer voor een glas Daquiri twee aardbeien samen met vier eetlepels suiker, ongeveer een eetlepel citroensap, 180 ml limonade en vier blokjes ijs. Als je een keukenmachine of blender hebt, is dat zo gepiept. Schenk het geheel in een mooi cocktailglas en het is niet van echt te onderscheiden!

Wij zijn heel benieuwd of jullie aan de slag zijn gegaan met deze recepten en of jullie net zo’n fan zijn van deze cocktails als wij! Ben je van plan om er direct een cocktail party van te maken? Kijk dan eens op onze partytenten of inrichting pagina. Hierop vind je alles wat wij je kunnen bieden voor een stressvrije cocktail party!