+31 6 144 828 18 info@detent.nl

Je bent geslaagd voor je eindexamen, gefeliciteerd! Maar dit jaar ging alles anders door de uitbraak van het Coronavirus (COVID-19)… En misschien hebben jij en je ouders wel extra veel stress gehad, omdat de centraal examens niet door gingen. Alle reden tot een feestje dus! Gelukkig is het vanaf 1 juni weer toegestaan om met groepen tot 30 personen feest te vieren. Uiteraard houden we ons allemaal aan de 1,5 meter afstand en letten we goed op hygiëne. Maar ook dan kan je nog een superleuk feest organiseren. We geven je graag 5 tips voor het organiseren van een geslaagd examenfeest. Oh en ouders, lezen jullie mee?

1. Kies een locatie en datum

Bij het organiseren van een eindexamenfeest komt nog best wel veel kijken. Het is dan ook slim om als kind én ouders samen alles op een rijtje te zetten. Bepaal bijvoorbeeld samen waar je het feestje gaat vieren. Beschikken jullie zelf over een tuin? Heeft de oma van je vriendin een groot grasveld achter haar huis? Of maak je er liever een straatfeestje van? Bedenk in ieder geval op tijd wáár je het examenfeest wil vieren, want er zijn waarschijnlijk genoeg klasgenoten die ook een feestje organiseren. En niets is zo suf als meerdere feestjes op één avond… Dus zijn jullie eruit wat de locatie wordt? Kies dan ook direct een datum en laat dat zo snel mogelijk aan iedereen weten! Oh en een kleine extra tip: vraag of de genodigden laten weten of ze aanwezig zijn of niet.

2. Partytenten voor genoeg ruimte

Waar je je examenfeest ook maar gaat vieren, we raden aan om voldoende partytenten te huren. Op die manier ben je er zeker van dat er genoeg ruimte is voor iedereen en dat iedereen droog en warm staat. Want ondanks het feit dat we nu feestjes met groepen van 30 personen mogen vieren, blijft het belangrijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. En heb je nou zelf geen partytent of wil je er liever niet zomaar een kopen? Bij Partytentverhuur DE TENT huur je al een partytent vanaf 3×3 meter. We komen ‘m gratis voor je opzetten. De dag nadat je ‘m hebt gebruikt ruimen we de partytent ook weer gratis op. Met de verschillende formaten partytenten is er eigenlijk altijd wel een passende oplossing voor jouw locatie. Kom je er niet uit of wil je graag advies over welke partytent voor jou nou handig is? We denken heel graag met je mee, dus neem dan even contact met ons op.

3. Breng sfeer aan

Met een locatie, datum en partytent alleen ben je er nog niet, want dan ontbreekt er nog sfeer! Heb je een themafeest in gedachten? Zorg dan voor voldoende thema gerelateerde versiering, zoals (helium) ballonnen, slingers en props voor bijvoorbeeld een fotobooth. Als je gewoon wat sfeer in de partytent wil brengen, zorg dan voor gezellige gekleurde verlichting, een flame heater of een rode loper met paaltjes. En afgezien van het feit dat er op de dansvloer natuurlijk genoeg ruimte moet zijn, kunnen wij er samen met jou voor zorgen dat er ook genoeg zitplaatsen zijn. Kies bijvoorbeeld voor een bartafel inclusief gashaard in het midden of een statafel met barkrukken. Je vindt hier al onze mogelijkheden: inrichting.

4. Inkopen doen

Omdat je met het versturen van de uitnodigingen hebt gevraagd of mensen willen laten weten of ze aanwezig zijn of niet, heb je een goed beeld van de hoeveelheid gasten. En dit is superhandig voor het doen van inkopen. Je kunt namelijk goed bedenken hoeveel hapjes en drankjes je nodig hebt. Van borrelnootjes tot chips en van snacks tot wraps. Ben je boven de 18 en mag je alcoholische drankjes schenken? Zorg er dan voor dat alles lekker koud in een koelkast of wijnkoeler staat.

5. Corona proof

En last but not least is het natuurlijk erg belangrijk dat je in deze tijden van Corona je feestje zó organiseert dat alles Corona proof is. Want ook wij vinden het erg belangrijk om aan alle regels te voldoen. We hebben al wat tips gegeven maar we zetten ze nog even op een rijtje
– Je mag met maximaal 30 personen het feestje vieren
– Zorg voor voldoende ruimte door middel van partytenten: 1,5 meter blijft de norm
– Met barkrukken en statafels zorg je voor voldoende zitplekken inclusief afstand
– Het gratis opzetten en opruimen van de partytenten doen we met de grootste zorgvuldigheid. We zorgen voor voldoende afstand tussen u en ons en letten goed op de 1,5 meter afstand. Verder desinfecteren we onze handen als we komen en vertrekken.

Jouw examenfeestje zal dit jaar misschien net even anders verlopen dan hoe je het in gedachten had, maar dat mag de pret niet drukken! Wij helpen je graag met het bedenken en/of opzetten van een geslaagd examenfeest. Het wordt wel tijd voor een beetje gezelligheid, vind je niet?