+31 6 144 828 18 info@detent.nl

Wij Nederlanders laten ons niet afschrikken door een beetje kou. Zo werd er In 1963 gewoon een Elfstedentocht gereden met temperaturen van -12 en zodra hier de sloten bevriezen zijn wij zelf vaak ook op het ijs te vinden. Maar wat doe je als je in de koude wintermaanden buiten een feestje wil gaan vieren? Je kunt wel een van onze partytenten neerzetten zodat je droog en uit de wind staat, maar dat betekent niet dat het ook gelijk lekker warm is. Wij hebben daarom voor jou onze vijf beste tips voor het warm krijgen én houden van een partytent in de winter opgeschreven:

5 tips voor het warm krijgen én houden van een partytent in de winter

1. Flame- of lounge heater
De meest voor de hand liggende oplossing is ook direct de meest gebruikte oplossing: Plaats een of meerdere flame– of lounge heaters in de partytent. Deze op gas werkende heaters zorgen er binnen no-time voor dat de partytent heerlijk opwarmt. Met de draaiknop kun je zelf de stand van de heater aanpassen, waardoor jouw partytent altijd op de door jouw gewenste temperatuur verwarmd wordt. Houd er bij het kiezen van de juiste partytent wel rekening mee dat er rondom beide heaters altijd een ruimte van 75 cm vrij moet blijven om nare ongelukken te voorkomen.

2. Warmtekanon
Een warmtekanon! Dat klinkt al een stuk heftiger dan een heater. Een warmtekanon is dan ook een soort overtreffende trap van een flame- of lounge heater. Hiermee kun je binnen een mum van tijd een ruimte warm krijgen en houden. Ook is een warmtekanon geschikter voor grote ruimtes, zoals bijvoorbeeld een bedrijfshal, dan een heater. Een ander verschil tussen een warmtekanon en een heater is de uitstraling. Waar een heater ook voor een stukje sfeer zorgt, is een warmtekanon puur functioneel.

3. Bartafel met vuurhaard
Ben je op zoek naar de optimale combinatie van warmte en sfeer? Dan is een bartafel met vuurhaard wat jij zoekt! Onze bartafels, die verkrijgbaar zijn in een middelgroot en groot formaat, zijn een echte publiekslieveling en wij begrijpen wel waarom. Zet een paar barkrukken rondom de bartafel, steek het haardvuur aan en je blijft gegarandeerd tot in de laatste uurtjes hangen op het feestje.

4. Zet een vuurkorf buiten de tent neer
Als je liever niet hebt dat er in de partytent gerookt wordt, is het een aanrader om op veilige afstand van de tent een vuurkorf neer te zetten. Hier staan de rokers er lekker warm bij, waardoor ze niet half in de deuropening van de tent hoeven te gaan staan. Hierdoor blijft de kostbare warmte, die je tijdens de avond hebt opgebouwd, optimaal bewaard. Naast het functionele aspect van de vuurkorf, ziet het er ook nog eens heel gezellig uit!

Een vuurkorf zorgt niet alleen voor warmte maar ook voor extra gezelligheid.


5. Kies het juiste formaat tent

Het kiezen van het juiste formaat is van groot belang voor het regelen van de temperatuur in een partytent. Logischerwijs geldt: Hoe groter de tent, hoe lastiger je deze warm kunt krijgen. Aan de andere kant ben je natuurlijk afhankelijk van het aantal gasten dat je verwacht. Je kunt er uiteraard voor kiezen om het zekere voor het onzekere te nemen en een groot formaat tent te kiezen. Houdt er dan dus wel rekening mee dat er waarschijnlijk meerdere warmtebronnen nodig zijn om de tent te verwarmen. Twijfel je over het juiste aantal heaters of warmtekanonnen, neem dan gerust contact met ons op!

Heb jij nog tips voor het verwarmen van een partytent? Laat het dan hieronder weten in een reactie!