+31 6 144 828 18 info@detent.nl

Het is niet meer weg te denken in de periode vlak voor het eind van je zwangerschap: de babyshower. Een feestje dat wordt georganiseerd voor jouw zwangere zus, vriendin of collega om te vieren dat ze een kindje krijgt. Maar wat houdt zo’n babyshower nou precies in, hoe organiseer je het en wat zijn de beste cadeautips? We zetten ze voor je op een rijtje!

Hoe organiseer je… een babyshower?

Waar komt ’t nou vandaan?

Het organiseren van een babyshower is een overgewaaide traditie vanuit Amerika. Het is ooit ontstaan om je dierbaren in moeilijke tijden te ondersteunen met praktische spulletjes, om ze zo voor te bereiden op het ouderschap. De Amerikaanse traditie is vandaag de dag ook echt niet meer weg te denken in Nederland. De moeder in spé wordt in het zonnetje gezet en overspoeld met cadeautjes en lieve wensen voor de baby. Het is een mooi moment om even stil te staan bij wat er gaat komen en in alle rust met elkaar te kletsen, want daar is weinig tijd meer voor als de baby er eenmaal is.

Babyshower spelletjes

Tijdens een babyshower eet en drink je over het algemeen allerlei lekkere dingen net zoals bij een high tea. Denk aan (alcoholvrije) cocktails, cupcakes en scones. Zet een gezellig muziekje op en haal met z’n allen, soms heel ongemakkelijke, herinneringen op. Een paar leuke spelletjes kunnen natuurlijk niet ontbreken. Hierbij wat inspiratie:

  • Babyfoto’s: vraag iedereen een babyfoto van zichzelf mee te nemen. De aanstaande mama moet vervolgens raden wie wie is.
  • Rompertjes versieren: versier voorafgaand aan de babyshower allemaal een klein rompertje.
  • Babyhapjes proeven: haal verschillende babyhapjes en blinddoek de aanstaande moeder. Zij moet raden wat ze proeft. Het is natuurlijk leuk om ook wat ‘fophapjes’ erbij te doen…
  • Pictionary – baby style: je kent het spel nog wel van vroeger. Zorg voor een paar leuke spelkaarten met woorden die te maken hebben met de aanstaande mini. Zo kan je bijvoorbeeld een luier, romper en de fles tekenen. Hou je liever van gek? Kies dan voor kaartjes waarbij je opgezette enkels, slapeloze nachten of de gezichtsuitdrukkingen van je partner tijdens de bevalling moet tekenen. Verdeel de aanwezigen in twee teams en laat ze tegen elkaar spelen.

De locatie

We eindigen met wat praktische tips, waardoor het organiseren van een babyshower nóg makkelijker wordt. Want hoe fijn is het om niet iedereen binnen te moeten ontvangen als het prachtig mooi weer is en hier en daar wat hulp te krijgen? Bedenk vooraf even hoe je de babyshower vorm wilt geven en wat je graag zou willen huren. Kom je er niet helemaal uit? Je kunt ons altijd bellen of vragen om mee te denken. En vergeet niet: we zetten een partytent voor je neer, hangen ‘m vol met gezellige gekleurde verlichting zetten de steigerhouten tafel met stoelen voor je klaar. Natuurlijk halen we alle spulletjes weer bij je op. Versieren kunnen we beter aan jou overlaten, maar dat komt vast goed!