Aanstaande vrijdag is het weer Koningsdag! Een dag waarop (bijna) heel Nederland een dagje vrij heeft en erop uittrekt met vrienden, gezin of familie. Helaas zijn de weersverwachtingen voor dit jaar niet al te gunstig. Daarom hebben wij voor jou een ‘Koningsdag Plan B’ opgesteld, speciaal voor wanneer het weer écht tegenzit of wanneer je dit jaar gewoon liever thuis blijft.

Plan B voor Koningsdag

Voor veel mensen begint Koningsdag eigenlijk de avond ervoor al met de welbekende Koningsnach(t). Als de weersverwachting van aanstaande donderdag hetzelfde blijft, kunnen we regen tegemoet zien. Zorg daarom dat je nu al een goed Plan B hebt en nodig jouw vrienden, vriendinnen of wie dan ook bij jou thuis uit voor een gezellig avondje. Als je je huis liever schoon houdt, is een partytent natuurlijk ideaal voor als het wat slechter weer is. Zo kun je iedereen toch op een gezellige (en vooral droge) manier ontvangen. Als het écht koud wordt ‘s avonds, is een flame heater of lounge heater ook een echte aanrader. Haal de oranje cocktails en bitterballen dus maar alvast tevoorschijn!

Als jij Koningsnacht weer overleefd hebt (of je bent gewoon op tijd naar bed gegaan) is het nu tijd voor de klapper op de oranje vuurpijl: Koningsdag. In alle dorpen en steden gaan mensen in oranje kleding de straat op. Dat is allemaal supergezellig, zo lang het maar droog blijft en dat is ook voor Koningsdag dit jaar helaas geen zekerheid. Je kunt de keuze om dit jaar niet de deur uit te gaan gaan natuurlijk ook nu al maken en er een ‘Koningsdag @ home’ van maken. We hebben een vijf leuke tips om dit tot een succes te maken:

Tip 1: Zorg er allereerst voor dat je je gasten droog en uit de wind kunt ontvangen, door middel van een partytent. Dit kun je natuurlijk binnen doen, maar buiten heb je toch net wat meer dat echt Koningsdag gevoel. Met wat statafels of een bartafel met krukken kun jij jouw gasten een gezellige (en droge) plaats bieden in de partytent.

Tip 2: Begin de dag bijvoorbeeld met een gezellig Oranje ontbijt of met koffie en oranje tompoezen, of je eigen gemaakte wortel- of sinaasappeltaart.

Tip 3: Zorg voor een goede Spotify playlist om de dag ook muziekaal op orde te brengen. Onze favorieten is de 538 Koningsdag 2018 playlist. Hierin vind je allerlei gezellige feestmuziek, van Armin van Buuren tot André Hazes en van Chef’Special tot Frans Duijts.

Tip 4: Check voor de zekerheid of er in de buurt nog Koningsdag activiteiten zijn waar je misschien last-minute nog naartoe kunt, mocht het weer toch nog omslaan. Zo niet, kun je de Koningsdagspelletjes altijd nog zelf in huis halen, bijvoorbeeld met een ouderwetse sjoelbak of een wat modernere bierpongtafel.

Tip 5: Sluit de dag af met een gezellige BBQ. Ook al is het weer misschien niet al te goed, barbecuen kan altijd! Je kunt hiervoor natuurlijk je eigen barbecue gebruiken, of je huurt onze steigerhouten gasbarbecue met werkbank. Handig! Oh ja, vergeet bij het toetje de oranjebitter natuurlijk niet.

Hoe je Koningsdag ook gaat vieren: Keep calm and wear orange! Voor donderdag 26 april besteld = vrijdag bij jou thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *