+31 6 144 828 18 info@detent.nl

Steeds meer mensen doen het: een winterbarbecue organiseren! En dat is niet zo gek, aangezien we in de zomer bij de eerste zonnestralen de winterbarbecue al uit de schuur trekken. Wanneer het buiten 5 °C is en je graag een barbecue aan huis wil organiseren, moet je echter wel wat andere voorbereidingen treffen. Daarom hebben wij voor jou onze beste vijf winterbarbecue tips opgeschreven!

5 tips voor de ultieme winter BBQ

1. Zorg voor de juiste BBQ

First things first. Ook bij een winterbarbecue is het belangrijkste onderdeel natuurlijk de barbecue zelf. Het is afhankelijk van jouw voorkeur en smaak of je hierbij kiest voor een houtskool- of gasbarbecue. De meeste mensen geven nog steeds de voorkeur aan houtskool. Uiteraard om de smaak, maar zeker ook om de unieke sfeer die een houtskoolbarbecue geeft. Houd er wel rekening mee dat een houtskoolbarbecue langer de tijd nodig heeft om warm te worden dan een gasbarbecue. Ga je liever voor een praktische winterbarbecue? Dan is onze buffettafel met gasbarbecue een echte aanrader!

 

Houtskoolbarbecue

Een houtskoolbarbecue zorgt voor een unieke smaak en sfeer.

 

2. Zorg voor een stevige partytent met heater

Een verwarmde partytent is in Nederland eigenlijk onmisbaar wanneer je een winterbarbecue gaat organiseren. Want, niets is zo veranderlijk als het weer hier. Om je te wapenen tegen regen, wind of zelfs sneeuw is een stevige partytent daarom een echte aanrader. Partytenten zijn er in verschillende maten, van 3×3 meter tot 4×8 meter. Als het buiten écht koud is, kun je de tent gemakkelijk verwarmen met een flame heater of lounge heater. Maak de inrichting van je partytent vervolgens helemaal af met sfeerverlichting en een mooie bartafel met barkrukken en je bent ready to go!

 

Een partytent met heater zorgt ervoor dat jij er zelfs in de winter heerlijk warm bij zit.

 

3. Vergeet het barbecuevlees (of vis) en gegrilde groenten niet

Dacht je dat je alles geregeld had, sta je met een lege barbecue… Het vlees (of de vis) is natuurlijk ook wel handig om te hebben. Omdat de BBQ-er waarschijnlijk zo snel mogelijk weer terug de warme partytent in wil, is het aan te raden om dunne stukken vlees of vis op de barbecue te leggen. Daarnaast zijn voorgegaarde stukken vlees, zoals kippenpoten of -vleugels, ook ideaal voor een high speed barbecue sessie. Naast vlees en vis kun je ook aan de slag met winterbarbecue groenten. Groenten die het bijvoorbeeld prima doen op de barbecue zijn maïskolven, portobellos en (gevulde) paprika’s! Daarnaast doen de groentespiesen, bijvoorbeeld met courgette, rode ui en champignons, het ook altijd goed.

 

Barbecuevlees

Vlees is ook tijdens een winterbarbecue haast onmisbaar maar vis en groenten zijn ook heerlijk.

 

4. Zet een vuurkorf neer voor de BBQ-er

Als je er dan toch voor kiest om het assortiment uit te breiden met vlees of vis dat meer aandacht nodig heeft, is het wel zo attent om de BBQ’er goed warm te houden. Zorg er daarom allereerst voor dat de barbecue uit de wind staat. Biedt dit nog niet voldoende warmte? Regel dan een vuurkorf! Dit zorgt er niet alleen voor dat de vingers van de BBQ’er er niet afvriezen, het ziet er ook nog eens heel gezellig uit!

 

Vuurkorf

Een vuurkorf zorgt ervoor dat ook de BBQ’er het de hele avond vol kan houden zonder te bevriezen.

 

5. Zorg voor voldoende andere winterse versnaperingen

Om jouw winterbarbecue helemaal af te maken, kunnen typische winterse versnaperingen natuurlijk niet ontbreken. Zo mag een lekkere warme glühwein natuurlijk niet ontbreken om voor of tijdens het barbecueën lekker warm te blijven. Ook kun je bij het dessert uitpakken met een lekkere warme chocolademelk met daarbij een lekkere likeur. Je kunt hierbij bijvoorbeeld ook een lekkere apfelstrüdel serveren om het winterse sfeertje nog meer te versterken.

 

Warme chocolademelk

Dit moet je eens proberen: warme chocolademelk met kleine marshmallows erin.

 

Conclusie
Dus ga je een winterbarbecue organiseren? Onthoud dan de volgende vijf winterbarbecue tips:

1. Zorg voor de juiste BBQ – ga je voor een smaak of gemak?

2. Zorg voor verwarmd onderdak – bescherm jezelf tegen de kou met behulp van een partytent met heater.

3. Zorg voor voldoende eten – geen barbecue zonder vlees, vis en heerlijke verse groenten.

4. Zorg goed voor de BBQ’er – des te meer lekkernijen kan hij op tafel zetten.

5. Zorg voor voldoende winterse versnaperingen – naast vlees en vis is een heerlijk glaasje warme glühwein ook niet verkeerd natuurlijk.

 

Wat zijn jouw beste winterbarbecue tips? Laat het ons hieronder weten in een reactie!